RVL AlmereTheorie-examen

Theorie-examen

Vanaf 16 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen bij het CBR. Ben je geslaagd, dan is je theoriecertificaat anderhalf jaar geldig. Met de behaalde theorie kan het praktijkexamen of TussenTijdse Toets worden aangevraagd bij het CBR.

Wanneer je moet starten met je theorie is afhankelijk van hoe jij jouw rijopleiding volgt. Maar over het algemeen begin je met het leren van theorie nadat je bent begonnen met je praktijklessen. De theorie is dan veel herkenbaarder. De theorie is er niet alleen om het theoriecertificaat te behalen, maar het is natuurlijk ook de bedoeling om de theorie in de praktijk toe te passen.

Met de theorie leermiddelen uit onze webshop krijg je de lesstof dankzij de logische opbouw van de theorie boeken en combinatie met online materie eenvoudig onder de knie. Een belangrijke stap naar het behalen van je rijbewijs is het slagen voor je theorie-examen. Om dit succesvol te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je de verkeerstheorie goed beheerst, zodat je goed voorbereid naar het theorie-examen gaat bij het CBR

Vind je het zelfstandig leren een uitdaging kies dan voor een theorie cursus, ook hierin kunnen wij je van dienst zijn. Informeer naar de mogelijkheden!

Chat met ons